Palestijnen: Een zeldzaam verstandig geluid [Khaled Abu Toameh]

Vlaamse Vrienden van Israël

palestinenzenJ´accuse. Dr. Ibrahim Abrash, voormalig Palestijns minister van Culturele Zaken (links), beschuldigt officiële vertegenwoordigers van de Palestijnse Autoriteit en Hamas van corruptie, afpersing, opportunisme en huichelarij. In het midden zien we de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, en rechts Hamas-leider Ismail Haniyeh.

Het is bijna compleet onbekend dat een vooraanstaand Palestijn zowel de Palestijnse Autoriteit (PA) als Hamas verantwoordelijk maakt voor corruptie en machtsmisbruik. Dr. Ibrahim Abrash, voormalig Palestijns minister van Cultuur uit de Gazastrook, verraste onlangs vele Palestijnen met de publicatie van een artikel dat een vernietigende aanval op zowel de PA als Hamas bevatte, die hij beide ter verantwoording roept voor het voortgezette lijden van hun volk.

In zijn artikel maakt Dr. Abrash de beide Palestijnse partijen verantwoordelijk voor de vertragingen bij de wederopbouw van duizenden tijdens het laatste militaire conflict tussen Israël en Hamas vernietigde en beschadigde huizen. Hij wijst erop dat Hamas en…

View original post 861 woorden meer